Kategorie
Przepisy i rady

Zapraszam Cię do świata,
pysznej wołowiny.

Soczyste, wybuchające aromatami i proste do przygotowania dania prosto od szefa kuchni.

Zobacz produkty
pastrami | 2025-10-23

Pastrami- kultowe mięso z Nowego Jorku, które zrobisz w swojej kuchni.

Skąd się wzięło pastrami? Pastrami to jedno z tych dań, które pachną historią. Choć dziś kojarzy się głównie z nowojorskimi delikatesami i legendarną kanapką Reuben, jego korzenie sięgają dużo wcześniej, do kuchni Żydów aszkenazyjskich z Europy Wschodniej. W czasach, gdy...

Czytaj więcej
Burgery | 2025-10-22

Smash burger z wołowiny premium – jak zrobić idealnego burgera w domu.

Smash burger to prostota i rakieta smaku. Sekret? Wołowina premium. Wołowina najwyższej jakości – sekret idealnego burgera Najlepsze burgery przygotujesz z mięsa o wysokiej zawartości tłuszczu (80% mięsa i 20% tłuszczu)- takiego jak rozbratel, który po zmieleniu daje idealnie soczystą i aromatyczną...

Czytaj więcej
Grill | 2025-10-10

Lahmacun – turecka pizza z mielonym mięsem, kolendrą i granatem

Lahmacun, często nazywany „turecką pizzą”, to cienkie, chrupiące ciasto pokryte aromatycznym farszem z mięsa mielonego- u nas z delikatnego rozbratla wołowego BeefMaster. Doprawione przyprawami, cebulą, kolendrą i posypane pestkami granatu, zachwyca bogactwem smaków i orientalnym charakterem. Nazwa lahmacun pochodzi z arabskiego...

Czytaj więcej
Grill | 2025-08-26

Stek Tomahawk metodą reverse sear ze szpikiem kostnym.

Jeśli marzysz o steku, który robi wrażenie nie tylko smakiem, ale też wyglądem to Tomahawk jest wyborem numer jeden. Efektowna kość, soczyste mięso i perfekcyjny crust sprawiają, że to prawdziwa gwiazda na grillu. W tym przepisie pokażemy Ci, jak przygotować tomahawka metodą reverse...

Czytaj więcej
Filmy | 2025-08-25

Tatar wołowy z krzyżowej.

Tatar wołowy to jedno z wielu popisowych dań DrMeat'a. W tym wpisie przekonamy Cię, że tatar z krzyżowej to świetny wybór, gdy chcesz połączyć czysty, wyrazisty smak z lekką strukturą mięsa. Krzyżowa wołowa delikatna w smaku, dobrze się sieka i pięknie „niesie”...

Czytaj więcej
Filmy | 2025-07-15

Tataki z polędwicy BeefMaster z wytrawnymi goframi.

Soczysta polędwica, ogień grilla i eksplozja umami – poznaj tataki w wersji BeefMaster! Z zewnątrz lekko przypieczona, w środku krwista i miękka jak masło. Nasza polędwica wołowa w stylu tataki to kulinarny ogień: grillowana na sposób blue rare, podawana w cienkich plasterkach,...

Czytaj więcej
Filmy | 2025-06-24

Taco Surf’n’turf z bawetą, ośmiornicą i mayo chorizo.

Taco Surf’n’turf to konkretny strzał smaków: soczysta baweta, delikatna ośmiornica i kremowe, pikantne mayo chorizo. Idealne na kolację z przyjaciółmi albo szybki foodsharing w plenerze. Prosto, konkretnie i z charakterem. Składniki (porcja dla 4 osób) Składniki na TACOSY: 360g mąki typ...

Czytaj więcej
Filmy | 2025-05-29

Burger bulgogi. Koreański street food.

Koreańska ulica zamknięta w bułce. Słodko-pikantne mięso rib eye tańczy w stylu bulgogi, a każda warstwa tego burgera to ukłon w stronę aromatycznego chaosu azjatyckiego street foodu. Ściskasz, gryziesz – i nagle jesteś gdzieś między gangnam a grillowanym niebem. Składniki...

Czytaj więcej
Filmy | 2025-05-23

Tajskie sataye z rostbefu z sosem mango-orzechowym

Te sataye z rostbefu to eksplozja tajskich smaków — soczyste mięso BeefMaster, aromatyczna marynata i aksamitny mango-orzechowy sos tworzą duet, który uzależnia od pierwszego kęsa. Są efektowne, proste w przygotowaniu i zawsze znikają z talerzy jako pierwsze — miłość od...

Czytaj więcej
Stek | 2025-05-23

Hanger stek. Zaskakujący i niezapomniany smak.

A oto przepis na ten wyjątkowy kawałek wołowiny. Mięso wyjmij z lodówki co najmniej 30 minut przed smażeniem lub grillowaniem – powinno osiągnąć temperaturę pokojową. Dokładnie oczyść świecę z błon i nadmiaru tłuszczu (rozdziel świecę na dwa elementy, prostym cięciem...

Czytaj więcej

Może cię zainteresować

Produkt dodano do koszyka. Przejdź do koszyka