Nasze przepisy

Łukasz Kończak – Szef Kuchni Beef Master. Pasjonat gotowania i perfekcjonista o imponującym doświadczeniu. Przygotowane przez niego dania to niezmiennie połączenie wyjątkowego smaku oraz estetycznej uczty dla oka. Dysponuje bogatą wiedzą na temat mięsa wołowego i chętnie się nią dzieli podczas licznych szkoleń i warsztatów kulinarnych, które prowadzi.

TATAR WOŁOWY

  Tatar wołowy Składniki: - porcja tatara wołowego - mała cebula czerwona - ogórek korniszon - grzybki marynowane: 2 łyżki - cebula złota marynowana: 1 łyżka - musztarda diżońska: 1 płaska łyżeczka - olej roślinny: 1 łyżeczka - natka pietruszki do przybrania - szczypiorek - żółtko jaja Przepis:: Porcję tatara wołowego ułóż na środku talerza, […]

CARPACCIO

  Carpaccio Składniki: carpaccio: 80 g marynata cytrynowa Kapary: kilka sztuk Parmezan: 5 g Rukola Przepis: Dobrze schłodzone Carpaccio wyłóż na talerz, a następnie polej marynatą cytrynową. Rozsmaruj go dokładnie łyżką lub pędzelkiem po całej powierzchni i odstaw całość na 5 minut. Po tym czasie dodaj niewielką ilość kaparów, rukoli i parmezanu. Serwuj przysmak z […]

GULASZ WOŁOWY

Gulasz wołowy Składniki: Wołowina gulaszowa kostka: 120g Mąka pszenna: 10g Cebula czerwona: 20g Czosnek: 1 ząbek Papryka czerwona: 50g Pomidory pelati: 60g Czerwona papryka przyprawa: 40g Oliwa z oliwek: 20g Masło: 5g Tymianek świeży Sól Pieprz czarny Metoda: Zacznij od oprószenia kostki wołowej mąką i rozgrzania w rondlu oliwy. Gdy już to zrobisz, obsmaż mięso […]

DUŻA BAVETTE

Duża Bavette Składniki: Duża bavette: 200g, Czereśnie: 20g, Cebula szalotka: 10g Ananas: 20g, Gruszka: 80g, Wino czerwone: 60g Cukier trzcinowy: 10g, Ocet balsamiczny biały: 10g Ocet cherry: 5g, Masło: 20g, Oliwa z oliwek: 20g Ocet spirytusowy: 20g, Cukier biały: 40g Sól morska, Pieprz czarny, Goździk, kora cynamonowa Przepis:       Na początek świeży befsztyk bavette obsmaż […]

STEK Z ROSTBEFU

  STEK Z ROSTBEFU z musem chrzanowym i pieczonymi warzywami Składniki: - stek z rostbefu: 200g - oliwa z oliwek: 10g - cukinia: 30g - burak czerwony: 30g - boczniak: 30g - korzeń pietruszki: 60g - śmietana 30%: 20g - żółtko: 1szt. - chrzan: 5g - tłuszcz wołowy: 10g Metoda: Na początek w mocno rozgrzanym […]

STEK Z ANTRYKOTU

  STEK Z ANTRYKOTU z bobem w emulsji maślanej Składniki: - stek z antrykotu - bób: 80g - oliwa z oliwek: 20g - masło: 40g - pancetta: 20g - cebula szalotka: 20g - pomidory: 15g - bataty: 130g - ocet cherry: 5g - tymianek - gorczyca, sól morska, pieprz czarny Przepis:: Zacznij od batatów i […]

KEBAB W TORTILII

  Keba w tortilii Składniki: - kebab na 4 porcje - pieczywo/chlebki pita lub placki tortilla - opakowanie kebab wołowy 500g - sałata lodowa lub pekińska 1 szt. - pomidor średni 1szt. - ogórek świeży, mały 1szt. - cebula słodka 1 szt. - sos czosnkowy - jogurt naturalny - ząbek czosnku - koperek, sól, pieprz, […]

Beef Burger

Beef Burger Składniki: - beef burger 1szt. - bułka sezamowa 1szt. - boczek wędzony 20g - pomidor 30g - cebula czerwona 15g - sałata - majonez 10g - jogurt naturalny 5g - sałata - musztarda - sól Przepis:: Na początek pokrój pomidora i cebulkę w cienkie plastry. Z majonezu, jogurtu i musztardy przygotuj sos. Beef […]

Kanapka z tatarem

Kanapka z Tatarem Beef Master Składniki: - 15 dag tatara Beef Master - szalotka - 2 łyżki oleju - przyprawa maggi - pomidorki - natka pietruszki - cebula słodka 1 szt. - jogurt naturalny - ogórkek kwaszony - oliwki - koperek, sól, pieprz, cukier do smaku Przepis: Tatara Beef Master po wyjęciu z opakowania delikatnie […]
Beefmaster 2016