Poziomy wysmażenia

...prawidłowa obróbka termiczna wołowiny jest bardzo ważna, bo temperatura smażenia ma nieoceniony wpływ na smak, a także wartości odżywcze wołowiny. Przede wszystkim porcja mięsa powinna być zrumieniona i obsmażona jak najszybciej z każdej strony..

...dzięki temu pory w mięsie zostaną zamknięte, a mięso pozostanie soczyste. Przede wszystkim porcja mięsa powinna być zrumieniona i obsmażona jak najszybciej z każdej strony. Dzięki temu pory w mięsie zostaną zamknięte, a mięso pozostanie soczyste...


 

....befsztyk mocno krwisty

temperatura wewnątrz mięsa waha się od 45 do 47 stopni Celsjusza...

mocno-krwisty

....befsztyk krwisty

temperatura wewnątrz mięsa waha się od 50 do 52 stopni Celsjusza...

krwisty

 

....befsztyk średnio wysmażony

temperatura wewnątrz mięsa waha się od 57 do 60 stopni Celsjusza...

średnio-krwisty

 

....befsztyk dobrze wysmażony

temperatura wewnątrz mięsa waha się od 70 do 83 stopni Celsjusza...

dobrze-wysmażony

Beefmaster 2016