KEBAB W TORTILII

20 lutego 2016
/ / /
Comments Closed

 

KEBAB

Keba w tortilii

Składniki:
- kebab na 4 porcje
- pieczywo/chlebki pita lub placki tortilla
- opakowanie kebab wołowy 500g
- sałata lodowa lub pekińska 1 szt.
- pomidor średni 1szt.
- ogórek świeży, mały 1szt.
- cebula słodka 1 szt.
- sos czosnkowy
- jogurt naturalny
- ząbek czosnku
- koperek, sól, pieprz, cukier do smaku
Przepis:
Podgrzej mięso na patelni lub w piekarniku. Wymieszaj jogurt z przeciśniętym czosnkiem i pokrojonym koperkiem, dopraw solą, pieprzem i cukrem. Rozłóż tortille na talerzu, ułóż na niej warzywa pokrojone w kostkę i mięso, polej sosem i zwiń w rulon podkładając jeden koniec; połóż na patelni i zrumień z każdej strony.

Beefmaster 2016