GULASZ WOŁOWY

19 lutego 2016
/ / /
Comments Closed

gulasz wol

Gulasz wołowy

Składniki:
Wołowina gulaszowa kostka: 120g
Mąka pszenna: 10g
Cebula czerwona: 20g
Czosnek: 1 ząbek
Papryka czerwona: 50g
Pomidory pelati: 60g
Czerwona papryka przyprawa: 40g
Oliwa z oliwek: 20g
Masło: 5g
Tymianek świeży
Sól
Pieprz czarny

Metoda:
Zacznij od oprószenia kostki wołowej mąką i rozgrzania w rondlu oliwy. Gdy już to zrobisz, obsmaż mięso i nadaj mu złocisty kolor. Obsmażone mięso wyciągnij z rondla i odsącz na przykład na papierowym ręczniku. W tym samym rondlu przesmaż pozostałe składniki: cebulę, czosnek, paprykę i pieczarki. A po 10 minutach dodaj do nich obsmażone mięso i posyp całość czerwoną papryką, dodaj pomidory pelati i tymianek. Duś do miękkości, a pod koniec duszenia dodaj łyżkę masła. Serwuj ze świeżym tymiankiem i paluchem piwnym. Tak smakuje najlepiej!

Beefmaster 2016