TATAR WOŁOWY

19 lutego 2016
/ / /
Comments Closed

 

Tatar wołowy

Tatar wołowy

Składniki:
- porcja tatara wołowego
- mała cebula czerwona
- ogórek korniszon
-
grzybki marynowane: 2 łyżki
-
cebula złota marynowana: 1 łyżka
-
musztarda diżońska: 1 płaska łyżeczka
-
olej roślinny: 1 łyżeczka
-
natka pietruszki do przybrania
-
szczypiorek
- żółtko jaja

Przepis::
Porcję tatara wołowego ułóż na środku talerza, a z musztardy i oleju przyrządź pastę. Później posiekaj drobno czerwoną cebulę oraz pikle i wymieszaj marynaty z cebulą oraz przygotowaną pastą. Zarówno tatara, jak i pastę wyłóż efektownie na talerzu, posyp drobno posiekaną pietruszką i szczypiorkiem, a na sam koniec w przygotowane w zmielonym mięsie wgłębienie wlej delikatnie żółtko.

Beefmaster 2016